Brengt wendbaarheid en betrouwbaarheid in bedrijfsprocessen

Case bestelauto

Na levering van een nieuwe bestelauto vanaf de fabriek, moet iedere bestelauto nog klantspecifiek worden gemaakt. Dit gebeurt in een internationale context. Het is noodzakelijk om het proces per voertuig te kunnen managen, er zijn meerdere configuraties. Daarnaast zijn er internationale verschillen in de procesgang. De leasemaatschappij wil de coördinatie van dit proces in eigen beheer gaan doen en zo zelf deze marge pakken. 

Oplossing

Om dit te realiseren is het noodzakelijk om de monitoring van de ombouw en de verplaatsing van de bestelwagen centraal te kunnen monitoren en eventuele vertragingen automatisch gerapporteerd te krijgen. Ketenpartners krijgen een online applicatie waarin status en voortgang wordt vastgelegd. Dit op basis van automatisch opdrachten vanuit het systeem.

Resultaten

De besparingen zijn aanzienlijk. Enerzijds doordat iedere auto altijd volledig in beeld is (er raken geen bestelauto’s meer zoek) en anderzijds doordat er zo feitelijk een nieuw business model is ontstaan voor de leasemaatschappij. Dit zonder dat er een noemenswaardige operationele last bij is gekomen omdat het systeem nagenoeg alles weet af te vangen.

Case bestelauto

"Volledige regie vanaf de fabriek tot aan de eindklant"

Resultaten

1.Nieuw verdienmodel

2.Minimale operationele belasting

3.Maximale procescontrole